1 Mayıs 2015 Cuma

springforcotton için diktim






http://terzibegum.blogspot.com.tr/ Begüm ŞEN (Kendisi bir acayip çalışkan) .Sayesinde haberdar olduğum bu etkinlik için diktiklerimi paylaşayım dedim.



1950' li yıllara ait olan bu modeli dikmek istedim. Fakat eksik malzeme ile ancak aşağıdaki sonuca ulaşabildim. Agraflı bant denilen malzemeyi bulamadım.Daha doğrusu benim yaşadığım bu şehirde yok.Ankara'ya sık gidiyorum ama bu tür malzemelerin nerede satıldığını henüz keşfedemedim. Zaten bu malzemelerin adlarını da şans eseri öğreniyorum.Keşke bu dikiş işini kursa giderek öğrenseydim. Youtube dan öğrenirsen ancak bu kadarını elde edebiliyorsun. Terimlerle ve malzemelerle  ilgili konularda cahil kalıyorsun. Ama meraklıyım çabuk öğrenirim:)) Pes etmek yok.












Bir Diğer diktiğim parça sigara paça pantolon.


Bu pantolonu divitin kumaşı ile diktim.Bu kumaşın hastasıyım.Bir çokları için çok alaturka gelebilir ama yapacak bir şey yok alaturkalık sanırım genlerim de var. Annemin bu kumaşlarla bize pijama diktiğini hatırlıyorum. Sanırım o dönemin tüm anneleri dikiş biliyor ve çeyizin de mutlaka bir ayaklı dikiş makinesi oluyordu. En azından benim annemin vardı ve de çok kıymetliydi.





Bir diğer sevdiğim kumaş poplin, bir de çiçekli olursa .


Bu modeli pinterest de gördüm ve denedim.


Sırf yakasını çok beğendiğim için diktiğim 1950'lere ait bir model





Ve son olarak böyle bir etkinliğin varlığından bizleri haberdar ettiği ve desteklediği için ; http://terzibegum.blogspot.com.tr/ Begüm ŞEN 'e çok çok teşekkür ediyorum.

11 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,gördüm ve beğendim sayfada da.Begümü aratmayacak çalışkanlık görüyorum sizde de.Ayrıca divitin candır can.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:))) Sizin Elbiseniz de on numara beş yıldız.Evet kesinlikle katılıyorum divitin candır:)))

      Sil
  2. Hepsi birbirinden güzel olmuş, birkaçını ben denemeliyim. Çok çalışkansınız valla tebrikler Fatma Hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin kadar değil ama idare eder:))) Fatma hanım olmasa; Fatma daha bi iyi gibi:))) Ve de çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Harika.. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Çok şık olmuş. Hazır giibi duruyor. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel kıyafetler böyle. Küçük bir kapsul koleksiyon oluşturmuşsunuz. hepsini ayrı ayrıbeğendim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim beğenmeniz beni çok mutlu etti:)))

    YanıtlaSil