14 Kasım 2014 Cuma

Üç Artı Bir, Üç Pantolon Bir yelek

Dikmesi çok eğlenceli üç artı bir 








Aynı Kalıptan üç pantolon neden olmasın.Kalıbı yanlış hatırlamıyorsam Burda  dergisi Ağustos 2014 sayısından çıkardım.Kalıp normalde şort kalıbıydı.Fakat zorladığınızda pantolon kalıbına dönüşüveriyor.Bu sene Japon stili benin gözde stilim.Rahat,salaş . Özellikle pantolon paça boylarına bayılıyorum.Kısa geniş ve rahat.Yerleri süpürmüyor.


 Öncelikle kalıbı kumaşa uygulayıp kesimini yaptım.


Yan cep


Ön cep


Kemer


Ön pantolon

  
Arka pantolon


  Önce ön cepleri ön pantolona diktim




Yan cepleri ekledim



Arka pantolonun pensler ini diktim.

  
Fermuarını iğnele dikten sonra diktim.


  
Kemerini iğneleyip diktim.


Paça manşetlerini diktim.

  
Ve mutlu son.

Yelek arka


Yelek  Ön.

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık, hepsi çok güzeller. En çok bayıldığım yeleği daha detaylı görebilirsek çok memnun olurum. Kemer takma şekli de enteresanmış. Tarzını ve fotoğraflarını da çok beğeniyorum belirtmeden geçmeyim. E hadi kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  2. Çok Teşekkür ederim.Yelek ile ilgili kalıbını kendim çıkardım fotoğraflayıp buraya en kısa zamanda eklerim. Fakat yelek eşimin söylediğine göre gelişimini tamamlamamış eksikleri var. O öyle söylüyor.Bende sizi çok beğeniyorum belirtmeden geçmeyeyim.Kemer takma kısmına gelince dikiş dikmeyi youtube dan öğrendim ve sanırım işin en kolay ve zahmetsiz olan kısmına kaçıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Aynen bende tarzını ve fotoğraflarını çok beğeniyorum :) Yeleği de çok merak ettim ama en çok pazen pantolunu beğendim :)) Ellerine sağlık :)) Sonunda bana da bir pazen diktireceksiniz , gonca ve sen :)))

    YanıtlaSil