15 Şubat 2015 Pazar

Özge Bir Candır

Selam; Yazmasam olmazdı içimi dökmem lazım. 16 Şubat pazartesi günü biz kızlar Özge Can Aslan'ın vahşi bir şekilde tecavüz edilip öldürüldüğü için siyah giyecek mişiz. Bu eylem siyasi değilmiş.Kadın olmanın bu ülkede ne kadar zor ve güç olduğunu bu şekilde insanlara göstererek farkındalık yaratacak mışız. Şimdi merak ediyorum 13 yıldır iktidarda olan AKP'nin kadın cinayetlerinde ve tecavüzlerde hiç mi payı yok.Bu iktidarla birlikte kontrolsüz artan kadın ölümlerinde pay sahibi değil mi?
Her gün Tv lerde  din adamı kisvesi altında boy gösterip açıklama yapan insanlar bu işten hiç mi nemalanamayacak..Bunlara izin veren iktidarın hiç mi suçu yok. Bir gün biri çıkar hamile kadınlar sokağa çıkmasın der; neden hamile kadını görünce; karı ve kocanın ne işler çevirdiğini anlayabiliriz. Hamile kadın bizim aklımıza yeni bir hayatı değil eşlerin yaptığı sexi hatırlatır. Biri çıkar 9 yaşındaki kıza nikah düşer der; sen dönüp bakarsın ilkokul 4 giden burnu akan öğrencine buna gerçekten nikah düşer mi ? Biri çıkar çocuklarınızı imam hatip e gönderin, karma eğitime karşıyım der ama kendi torununu Fransız kolejine gönderir. Biri çıkar okula giden kız orospu oluyor der.Biri çıkar kızlar okumasın o zaman iyi eş olamıyorlar ve işsizliğin sebebi de bu kızlar der. Biri çıkar üvey kızınıza nikah düşer der; yaptığınız babalık yeter büyüt kendine eş et der.Aklıma gelmeyen bir sürü şeyler der bunlar.
Şimdi sorarım size bu iktidarın bu kadın düşmanlığında hiç mi payı yok; o yüzden pazartesi siyah giymiyorum. Benim işim yasla değil! Alayına isyan ; o yüzden kırmızılar giyin sarılar, giyin pembeler, yeşiller, morlar , renkli giyinin. Kadınları yas değil isyan kurtaracak bu gidişatı kadınlar durduracak.

8 yorum:

  1. Ağzına sağlık canım,söylediklerine katılıyorum :((

    YanıtlaSil
  2. Fatma Hanım, ağzınıza sağlık! İki gündür yüreğim paramparça...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk. ederim. Aynen benimde yüreğim paramparça

      Sil
  3. Kadın kısmına sokaklarda Kahkaha atmayıda yasak eyledi HÜKÜMDARLIĞIMIZ.......

    YanıtlaSil
  4. Ağzına sağlık canım. Sonuna kadar katılıyorum yazdıklarına .

    YanıtlaSil