21 Ağustos 2015 Cuma

KIZ ÇOCUKLARININ DNA'SINA PEMBE KODLANIYOR MU?

İki kızım var. Kendilerinden memnunum:))) Yani beni çok da fazla yormuyorlar. Teknik olarak süper anne havalarına girip ay hiç sormayın hayatımı onlara adadım diyebilirim. Fakat yalan söylemiş olurum. Sanırım öyle internet anneleri gibi rol model bir anne değilim. Tabiki bu onları sevmediğim anlamına gelmiyor. Elbette çok seviyorum. Amaaa  sanırım benimde  bir hayatım var. Adanmışlık duygusunu pek anlamıyorum. Hayatı onlara göre kurgulamak pek de bana göre değil sanırım.Ortak paydada hepimizin mutlu olabileceği bir hayatı tercih ediyorum.Mesela yemek yemediklerinde ölüp bitmiyorum.Çocuk işte acıkınca yer( Sağlık problemi yoksa tabi ).Düştükleri zaman ay demiyorum, azıcık kan iyidir diye düşünüyorum.Kişisel bakımlarında yardım etmeyi tercih etmiyorum. İnatla kendilerinin yapmasını bekliyorum. Tabaklarını kaldırmıyorum. Tezgaha bırakmalarını bekliyorum. Anlayacağınız örnekleri çoğaltmak mümkün. Ben kısa tutayım lanet bir anne modeliyim sanırım.Gelelim asıl konuya bu pembe renk kız çocuklarının dna larına kodlu mu? İnatla pembe renkli kıyafet tercih etmememe  rağmen belli bir dönemden sonra bu pembe ısrarı nedendir. Anlamakta güçlük çekiyorum. Sanırım renk seçiminde genetiğin çok az payı vardır diye düşünüyorum.Çok eski zamanlardan beri kadın ve erkeğe yüklenen cinsiyet rollerinin bugüne kadar taşınmış olması ve bu pazarı bilen üreticinin bu geleneği sürdürmesine bağlıyorum(Sanrım bir yerlerde böyle birşey okumuş olmalıyım). Ben inatçı bir anneyim. Hala ısrarla pembe renk tercih etmiyorum. Ama bu savaşın kazananı sanırım kızlar olacak. İtiraf ediyorum. Pembe kumaş aldım. Yakında bir şeyler dikerim. Rol model anne olamasam da benimde kızlara karşı zaaflarım var. Sanırım beni değiştirecekler:))) 

Gelelim pembe olmayan kıyafetimize



Kumaş keten. Modeli pinterest de gördüm, çok beğendim.Kalıbını çıkartmak kolay. Sanırım herkes için kolay uygulanabilecek bir model.



































Sevgiyle kalın

11 yorum:

  1. Pembe güzeldir annesi küçük kızlarımıza çok yakışır çok cici gösterir. Benim kızımda 6 yaşında,bizde pembeciyiz ama sıkılmasın diye başka renkleride kullanıyoruz. Onun tabirine göre gökkuşağı renklerini çok seviyomuş ama en çokta pembe rengi seviyomuş :))
    Elbisesinide güle güle giysin minik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyoruz:))). Sanırım bu kavganın galibi onlar çıkacak:)))

      Sil
  2. ben de pek "ideal" bir anne olduğumu söyleyemem doğrusu. çünkü oğlumdan beklentim kendi başının çaresine bakabilen biri olması, yani olmazsa olmazım bu en azından. hayatı çocuklara "adamanın" çok da doğru olmadığını düşünüyorum. hem mesleki hem de kişisel olarak. ama renkler konusunda fazla kafa yormuyorum doğrusu. oğlumu doğduğundan beri rengarenk giydirdim. mavi de alıyorum ama sanırım en çok kırmızı pantolonu vardır. pembe gömlek de giyiyor, turuncu pantolonda. hepsini de severek giyiyor. nacizane düşüncem, engellenmediklerinde daha mutlu oluyorlar. hem bu fıstığa her renk yakışır zaten ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet renklerin kızı erkeği olmaz:))) ( bunu ben değil Deniz ve Umut söylüyor). Haklısınız, çocukları engellememek lazım. Ama benim bu pembe nefretim:(((. Sanırım değişeceğim. Bu çocukların dünyası. Ve de paylaşımlarınız için çok çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  3. Bence tam da ideal bir anne tipisiniz.Kızçeleriniz büyüdüğünde yere sağlam basan insan kadınlar olacaklar.Pembe meselesine gelince;ben de oldum olası anlamadım bu tutkuyu.Allah'tan benim kızçem hiç sevmedi pembeyi.Elbisesi çok yakışmış kara böcüğe,sağlıkla mutlulukla giysin teyzesinin güzeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teyze dediniz ya beni bitirdiniz:)))) Çok ama çok teşekkür ediyoruz Sevda teyzesi:))))

      Sil
  4. Bence model alınası annesiniz kesinlikle! Daha ne olsun ki? Adanmışlık bir insanın evladına atacağı en büyük kazıktır en kaba tabirle.. Kızlara bayıldım! Kocaman öperim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan gene de gıpta ediyor vay nasıl anneler var diye. Ama aynı sizin gibi düşünüyorum. Kızlar da sizi kocaman öpüyor:))))

      Sil
  5. Olması gerekeni yapıyorsunuz bence. Bu arada küçük hanımlar da pek şeker maşallah...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim. Kimine göre doğru, kimine göre yanlış.Ama hayat tüm aile için daha bir kolaylaşıyor.

      Sil