11 Ağustos 2015 Salı

MAVİ İYİDİR

Sanırım her şey ; bir bayram sabahı başladı...

Bayramlar güzeldir hakkını verebilene . Lakin biz ailecek bayramların hakkını veremiyoruz. Bunu şeker bayramının ilk gününün sabahında kapımızı çalan arkadaşlarımızı görünce anladım. Yataktan yeni kalkmış, üstümüzde pijamalarımız yola çıkacağımız için dağınık evimiz ile karşımızda arkadaşlarımız ve yanlarında ikizleri.Sanırım kapıyı açtığımda gözlerimde ki çapaklar hala duruyor olabilir. Bildiğiniz rezillik işte.

Arkadaşım Aylin Hanım; kendisine normalde hanım demiyorum tabi ki fakat o sabah ki görüntüsü ile hanım dememi hak ediyordu.Üzerinde mavi renkte bir sigara paça pantolon ve bu pantolonu tamamlayan beyaz bir bluz.Sarı uzun saçlarını at kuyruğu yapmış. Altına da lacivert sneakers giymiş. Bu kadar mı  güzel görünür bir insan. ( Lanet olsun gerçekten de çok güzel görünüyordu.)Oğlu ve eşine keten mavi gömlek ve lacivert pantolon giydirmiş. Kızına beyaz bluz ve mavi şort. Karşımda bayram sabahına uygun , günün anlam ve öneminin hakkını veren bir aile duruyor. Yüzüm de yalancı bir gülümseme, ( vallahi yalancı) içimde bir hasetlik... Çok güzel görünüyorlar. Bir de dönüp kendi halimize bir baktım. Tam bir sefillik.

Arkadaşım gerçekten güzel bir kadın fakat o sabah ayrı bir güzeldi. Ve ben o gün mavinin hastası oldum.Kendileri ile bayramlaşırken aklımdan tek geçen mavi kumaş almalıyım. Ve ben de mavi bir şeyler dikmeliyim. Ankara'ya gider gitmez Bursa Kumaş Pazarının yolunu tuttum ve önüme gelen mavi kumaşlardan aldım.

Sanırım Hasetlik o kadar da kötü bir şey değil bazen insanları üretken de yapabiliyor.

Ve gelelim asıl konuya ben maviyi çok sevdim. Sonuç olarak bunları diktim.



 Mavi gömlek; sanırım severek giyeceğim. İlgilenenler için kalıp Burda dergisi 2010 nisan ayına ait model yanlış hatırlamıyorsam 111 olabilir.





Mavi A pile etek kalıbını ben çıkardım. İlk defa böyle bir model etek giyeceğim. Sanırım sevdim.





Mavi ceket kalıp Burda dergisi 2015 Ağustos. Dikimi gerçekten kolay.Tek handikabı biraz kısa olması.Geç fark ettim. Bilseydim biraz daha uzun keserdim.





 Bu da boydan foto olarak gelsin. Büyük ihtimalle böyle takım olarak giymem.


Kalem etek; bu benim severek giydiğim model.





Bu mont ceketin kalıbı Burda dergisi 2010 nisan. Kumaş brokar. Bu modeli seviyorum.








Ve Mavi güzelmiş .Bana maviyi sevdiren arkadaşım Aylin'ede ayriyeten teşekkür ediyorum. Laf aramızda ona mavi daha çok yakışıyor. Gerçekten çok güzel bir kadın:)))Ne yapalım ben de olanla idare edeceğim artık.

16 yorum:

  1. Böyle hasetliğe can kurban. Zaman zaman iyidir böyle hasetlenmek. Ay bayıldım. Her bir parça süper olmuş. Güle güle güzel günlerde giyin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla haklısınız:))) Çok teşekkür ederim. Beğenmeniz beni mutlu etti.

      Sil
  2. sizin de üzerinizde mavi harika durmuş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Bir de arkadaşımı görmeliydiniz:)))

      Sil
  3. Bak simdi bende hasetlendim. Turkiyeden bende alacagim mavi kumas:)) Cicekli olani cok sevdim. O ceketten bende diktim. Nasil guzel dikilen bir kalip degilmi?
    Bu arada sezarin hakki sezara: cok yakismis maviler...
    Belki sen pijamalarla oldugun icin cok yakismistir Aylin'e:))) Tabi caniiimmm kesin o yuzdendir:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün suç pijamaların :))) Çiçekli olan kumaşı ben de sevdim. Metresini 10 liraya aldım Bursa Kumaş Pazarından.Evet haklısınız ceketin kalıbı çok rahat, dikimi de kolay.Bu arada gerçekten çok talı bir kadınsınız:)))

      Sil
    2. Sen at o pijamalari :))) Ay cok tesekkur ederim. (aslinda bu kibarlik sozu) boyle guzel seyler duydugumda bildigin yuzum kizarir, elim ayagim karisir, sozcukler sondan baslar dizilmeye:)) Konusmaya basladikca sacmalarim, sacmaladikca da batarim:)) Oyle iste...:)

      Sil
  4. Hepsi ayrı güzel olmuş. Hepsi ayrı yakışmış. Zaten ne diksen çok beğeniyorum! Sağolsun Aylin hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolsun valla. Asıl ben size hastayım. Bu arada size de hasetleniyorum:)))

      Sil
  5. Sizin hamaratlığınız da bir başka Fatma hanımcığım,bir oturuşta üç dört parça çıkarıyorsunuz,maşallah size.Ellerinize sağlık,hepsi çok şık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çokkkk teşekkür ederim.Nasıl mutlu oldum anlatamam.

      Sil
  6. InstagrMda da görmüştüm. Çiçekli takımınıza bayıldım. Iyı günlerde giyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzel yorumlar yazmıştınız. Çok teşekkürler:)))

      Sil
    2. Evet çok güzel yorumlar yazmıştınız. Çok teşekkürler:)))

      Sil
  7. Hepsi ne kadar da güzel olmuş! Bu mavi tonu bu yaz benim de favorim. Ellerinize, zevkinize sağlık!

    YanıtlaSil