20 Ağustos 2015 Perşembe

DİKİŞ İYİDİR İYİ


Ben dikiş dikmeyi youtube dan öğrendim.Neden yazıya bunu yazarak başladım? Hemen açıklamak istiyorum. Bundan önce yaşadığım yer çok küçük olduğu için, dikiş kursu orada yaşayan halkın pek de talep ettiği bir şey değildi. Dikiş kursu yerine nakış kursunu tercih ettiklerinden halk eğitim merkezi nakış kursu açmayı tercih ediyordu. Malum kızlar evlenecek. Onlara çeyiz lazım. Bindallılar işlenecek. Havlu çok önemli( Bir türlü anlayamadığım bir şey ,insan o kadar süslü  havluyla nasıl elini yüzünü kurular. Yüzüne batmaz mı. Kafamda deli sorular).Sonra o kenara konan fiskos masası çok önemli. Ha bu arada çarşaf .nevresim onlara danteller geçirilecek. Anlayacağınız bunlar çok daha önemli talepler. Benim dikiş öğrenme isteğim öyle bir kenarda uzun müddet bekledi. Sonra bir gün youtube denilen o güzelim sitenin güzelliklerini keşfettim.Evet gelelim konunun ana fikrine yabancılar bilgi paylaşımı konusunda bizden daha bonkörler. Biz Türkler bu konuda biraz benciliz. Bilgiyi paylaşmaktan sakınıyoruz. Diğer insanların öğrenmesini pek de fazla istemiyoruz. Ya da bunun için fazlaca para talep ediyoruz. Ve de azıcık kıskan cız. Egomuz bizi fazlaca kontrol ediyor. Kendi yaptığımız herhangi bir ürünü, başka biri  yapınca bundan şikayet ediyoruz.deneyen kişiyi hırsızlıkla suçluyoruz. Tekrar ve taklit edilmekten hoşlanmıyoruz. Biricik olmak istiyoruz. Biricik olmak isterken ürettiğimiz ürünü başka yabancı bir siteden taklit ettiğimizi unutuyoruz.Benim düşünceme göre bilgiyi paylaşmak ve bundan sakınmamak gerek. Deneyen insanları takdir etmeli. Çünkü her denemede kişi ürettiği ürüne kendinden mutlaka bir değer katıyor. Sanırım konudan sapıyorum. 


Son dönemde youtube dan manşetli gömlek dikmeyi öğrendim (Daha doğrusu kapalı manşet nasıl yapılır). Ne demiştim yabancılar bu konuda gerçekten çok iyiler. Güzel anlatmışlar. Sanırım becerdim. Bir de siz göz atın.












Altına pantolon şarttı.Gömlek tek başına giyilmez ama değil mi?











Yelekle  de kombini tamamlamak şart oldu. Onu da dikeyim aradan çıksın dedim.









Sevgiyle kalın.

11 yorum:

  1. Bilgi paylaşımı konusunda sana aynen katılıyorum. Bizde birde üşengeçlikte var galiba. Yabancılar ne yapsalar hemen video çekimi olarak paylaşıyorlar. Bu arada gömlek çok iyi olmuş. Pantolon ve yelek ayrıca güzel. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi o üşengeçlik bende de var maalesef:((( ve beğenileriniz için çok çokkk teşekkürler:))))

      Sil
  2. Evet bizde bilgi paylaşılmaz pek,eskiden yeminli örnekler vardı mesela.Bencillikle alakalı bence.Ben elimden geldiğince nasıl yaptığımı anlatmaya çalışıyorum ve bundan çok keyif alıyorum.Ve de daha önce de dediğim gibi,hamaratlığınıza maşallah,her diktiğiniz de çok başarılı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benciliz Haklısınız valla. Paylaşmak güzeldir( kızlarım öyle diyor).bilgi paylaştıkça çoğalıyor, herkes üzerine birşeyler kattık ça artıyor. Ve diktiklerimi beğenmeniz beni benden alıyor:)))

      Sil
    2. Beğenilmez mi,gerçekten güzel ve zor işler çıkarıyorsunuz.Öyle iki yandan on dakikada dikip te,ay neler diktim demiyorsunuz ki!Dikiş bir sanattır ve sabır,emek,dikkat ister;sizde hepsini görüyorum ben.Elleriniz dert görmesin.

      Sil
    3. Mest oldum mest:)))) Valla çok tatlısınız:)))

      Sil
  3. biz yaptıklarını paylaşma konusunda hem cimri hem de biraz tembeliz sanırım. tabii şu anda yeni jenerasyonda onlardaki kadar bir dikiş dikme modası da yok bizde. o yüzden internet dünyasına hakim genç/orta yaşlı blogger da daha az sayıda. dikişe hala eski moda, hala "hazırı bu kadar ucuzken ne gerek var?" düşüncesiyle yaklaşılıyor malum. neyse, diktiklerin çok şık her zamanki gibi. güzel günlerde giy :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım Haklısınız. Konfeksiyon gerçekten ucuz.Ama onlar dikiş dikmenin keyfini bir bilseler:))) Ve de çok teşekkür ederim. Beğenmeniz beni çok mutlu etti.

      Sil
  4. Ellerinize sağlık, gömlek de pantolon da yelek de çok güzel olmuş. Dediklerinize katılıyorum. Ben de genelde yaptıklarımı fotoğraflayıp anlatmaya çalışıyorum.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmeniz beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim. Paylaşmak güzeldir.

      Sil
  5. Becerikli anne gene iş başında 1 değil 3 parçayla hemde .! Maşallah Fatmacım sana :)
    Eline emeğine sağlık. Bende çok kişiye öğretmek istedim dikiş nakış ama kimse yanaşmadı. Çevremde hiç hevesli insan yok bu işlere. Bende teklif var ısrar yok diyerek vazgeçiyodum artık :)

    YanıtlaSil